Het antwoord is worstenbroodje


Employer Bra-brand


Zoals velen van jullie weten loop ik al een tijdje mee in recruitmentland. Zo heb ik ook geen klanten, maar heb ik vrienden in recruitmentland waar ik gave dingen mee en voor doe. Ik hou oprecht van die mensen. Ik ben daarom ook vrienden met deze mensen op Facebook. Zelfs met mensen die bij concurrenten werken, zoals met Stan van Vonq. Voordat hij bij Vonq zat, werkte hij nog voor Putsyboy van Unique en hebben wij samen hele leuke radioprogramma’s gemaakt.

Het recruitmentwereldje is klein en soms werk je met elkaar en soms tegen elkaar, maar in de basis is er liefde; zelfs voor Stan. Ook al vraag je je bij Stan af, wat zo’n mooie vrouw als zijn prinses, in godsnaam moet met zo’n ADHD-er, maar dat geheel terzijde. Ik hoor je denken waar gaat dit verhaal heen. Ik was laatst bij een heuse recruitment brabo op bezoek en gaf hij aan dat hij helemaal klaar was voor carnaval. Hij was nog meer into carnaval dan de recruitment prins-carnaval Chiel Kronenburg. Ik moest voor hem een presentatie maken, voor een social campagne voor IT-ers. Het voorstel was meer dan ludiek, dus wilde ik ook ludiek afsluiten met een Brabants gezegde. Daarom dacht ik “ik zet even op mijn Facebook wie van mijn vrienden Brabander is”.

Het recruitment wereldje is klein en soms werk je met elkaar en soms tegen elkaar, maar in de basis is er liefde

Een heuse stortvloed aan employer bra-branders die reageerden. Het blijkt dat Brabant de ruggengraat is van de Nederlandse arbeidsmarkt. In alle vormen en maten reageerde men. Bas Westland is een Brabander. Ik had bij Bas wel een vermoeden. Gezien zijn kledingkeuze, denkt Bas dat het het hele jaar carnaval is. Adrian Djamcidi, blijkt een halve brabo; met zijn lengte blijft er dan wel weinig brabo over. Martijn Sitsen is een import brabo, nou is hij ook recruiter bij DHL dus met import en export heeft hij ervaring. Dat Martin Dusée een Brabander was kon niet missen. Die heeft zo’n dik accent dat je soms hoopt dat hij ook met ondertiteling zou kunnen praten. Dat heb ik ook met former meest invloedrijke recruiter Nicole Buijs – Boomaars, maar die kan ook zo lief lachen. De huidige MIR en prinses van de arbeidsmarkt Tamara Rood, antwoordde dat zij alleen Brabanders sourced. Zelfs mijn modepopje Mitch bleek Brabo te zijn.

Het ging helemaal los op die post. Baudi Heidanus en Cynthia van Breugel kregen zelfs een fitty op mijn tijdlijn over het feit dat Guus Meeuwis wel of geen Brabander was. En Roos Hijner deed een heuse coming out en gaf openlijk toe op mijn Facebookprofiel dat zij sinds kort date met een brabo.

Met al deze brabo recruitmenttalenten vraag ik mij af: is Brabant het mekka van recruitment? Dat wij met Recruiters United binnenkort op bedevaart gaan naar de Biesbos. Wellicht komt het door het leidingwater? Dat, als je uit de Brabantse klei bent getrokken, je bij je geboorte al weet wat een Boolean String is. Het kan geen toeval zijn dat Willem-Alexander en Maxima als eerste de provincie Noord-Brabant aangedaan hebben tijdens hun nationale 'kennismakingsrondje'. Dat was omdat zij wisten dat hier de toekomst van de arbeidsmarkt ligt. Ten aanzien van employer branding zijn Brabranders wel de beste branders. De ‘evp ‘van een Brabants bedrijf is ook meestal “Het is hier keihard werken, maar wel kei gezellig”. Voor alle recruitmentmanagers die ik ken die recruiters voor hun team zoeken; bij deze de tip om de volgende vraag te stellen “Leuk dat je weet wat predictive recruitment is, maar hoe is jouw polonaise?

Uiteindelijk gekozen om mijn presentatie af te sluiten met: Keep Calm, Houdoe en bedankt.


Martijn Smit is een 25 jaar recruitment veteraan en is gespecialiseerd is recruitment en HR strateeg. In zijn rol bij Adver-Online en HROffice adviseert hij organisaties op het gebied van employer value proposition, predictive recruitment en technologie. Iedere week schrijft hij een blog over zaken die hij meemaakt als recruiter.
LEAVE A REPLY

Your email address will not be published.


Comment


Name

Email

Url