Praxis & HROffice winnen Werf& Award 2017

HEEMSTEDE – Praxis, doe-het-zelfketen met 146 winkels, en HROffice, softwareleverancier van een innovatief en gebruiksvriendelijk recruitmentsysteem, zijn donderdag 11 mei als grote winnaar uit de bus gekomen tijdens de tweede editie van het Werf& Live event. In de categorie ‘Beste recruitment case’ wonnen zij de Werf& Award ter erkenning van de ‘toolkit werving en selectie’, waar Winkelmanagers zelf nieuwe medewerkers mee kunnen werven. 

“We zijn enorm trots dat de vakjury onze doe-het- zelf aanpak tot winnaar heeft verkozen. Het is een groot compliment voor de HR-collega’s en pilotwinkels met wie we deze toolkit hebben ontwikkeld”, aldus Merel Vollenberg, Hoofd Personele Ontwikkeling en Organisatie Praxis.

Praxis & HROffice ontvangen Werf& Award

“Deze prijs is een echte eer en toont aan hoe sterk onze recruitment oplossing is”, zei Niels Broerse, Business Unit Manager HROffice Recruitment. “Vorig jaar wonnen wij tijdens de eerste editie van Werf& Live de Werf& award in samenwerking met Hunkemöller. Wij zijn ontzettend trots dat wij door gezamenlijke partnerships wederom fantastische resultaten hebben kunnen realiseren!”

‘Uniek is dat het tot stand is gekomen zonder ook maar één recruiter.’

De beste recruitment case
In de tijd dat Praxis een centraal beleid voerde, was het hoofdkantoor de plek waar de eerste selectie van sollicitanten plaatsvond. ‘Maar doorgestuurde kandidaten matchten veelal niet met het profiel dat de winkelmanager zocht’, vertelt Vollenberg. ‘Vaak leidde dat ertoe dat de winkelmanager verder ging met kandidaten die persoonlijk in de winkel solliciteerden. Maar als organisatie wil je niet de eerste de beste kandidaat die binnenloopt, je wilt de beste kandidaat voor de vacature.’

Deze mismatch is opgelost door winkelmanagers zelf het proces uit te laten voeren, zegt Vollenberg. ‘Maar wel met de juiste tools, zodat de professionele en uniforme uitstraling behouden blijft en het de winkelmanager geen extra tijd kost. Samen met een aantal pilotwinkels is een toolkit ontworpen, met daarin wervingsmiddelen als een poster en vacatureteksten. Vervolgens kwam HROffice Recruitment om de hoek kijken. Het recruitmentsysteem biedt de mogelijkheid eenvoudig vacatures te plaatsen en sollicitanten op winkelniveau vanuit één overzicht te beoordelen.’

Ook met de selectie worden de winkelmanagers geholpen. ‘Kandidaten worden gepreselecteerd aan de hand van een vragenlijst, met vragen als: wanneer ben je beschikbaar? Ben je bereid om je om te scholen? Ben je 16 jaar of ouder? Daarnaast vindt een automatische screening plaats in het frauderegister detailhandel. En als laatste geeft een beknopte digitale assessmenttest, de jobscan (ontwikkeld door LTP Business Psychologists), handvatten bij een tweede gesprek met een kandidaat.

’Het nieuwe beleid van Praxis brengt recruitment naar de winkelmanagers, zonder de professionele en uniforme uitstraling uit het oog te verliezen. Door een vaste workflow en kwalitatieve tools beschikbaar te stellen werken alle winkelmanagers op dezelfde manier en wordt de ‘quality of hire’ versterkt. Het geeft de winkelmanagers de mogelijkheid om alle reacties te wegen en vergelijken en daagt hen uit kritisch te kijken naar de kwaliteit van de kandidaten, met als resultaat een flink lager personeelsverloop. Daarnaast staat nu de ‘candidate experience’ centraal in het proces, waardoor er geen (kwalitatieve) kandidaten meer verloren raken en de sollicitant direct in contact is én blijft met de winkelmanager. Merel Vollenberg: ‘Uniek aan de case is dat het resultaat tot stand is gekomen zonder ook maar één recruiter, het is een echte doe-het- zelf case.’

Kijk hier voor meer informatie over onze winnende case.

Over Praxis
Praxis is een van de grootste en bekendste doe-het- zelf ketens in Nederland. Praxis speelt in op de wensen van alle makers zowel ervaren als beginnende doe-het- zelvers met het beste aanbod producten voor de aantrekkelijkste prijzen. Praxis heeft 146 winkels van Praxis, Praxis Megastore, Praxis Megastore & Tuin, Praxis Tuincentrum en Praxis om de Hoek.

Over HROffice
HROffice is sinds 2009 leverancier van innovatieve en gebruiksvriendelijke software op het gebied van recruitment, Workforce Management en HR. De producten ondersteunen HR-professionals bij het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden. HROffice is onderdeel van Adver-Online B.V..

Contact
Woordvoerder Praxis:
Sandy Perquin – Hoofd Communicatie & woordvoerder
communicatie@praxis.nl
+31 (0)20 – 20 19 600

Perscontact HROffice:
Natasja Wassenaar – Marketing & Communicatie Specialist
natasja.wassenaar@adver-online.nl
+31 (0)23 – 55 30 359

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Share This

Share This

Share this post with your friends!