Een recruitmentsysteem zit vol met privacy-gevoelige kandidaatsgegevens. Bij HROffice is deze data in veilige handen!

De privacy van kandidaatgegevens is een veelbesproken item. Niet gek na de berichtgeving begin dit jaar over de cybercriminaliteit die het op de HR-professional gemunt had. Daarnaast wordt de wetgeving rondom datalekken en privacyregels continu aangepast. Deze ontwikkelingen vragen om aandacht, ook van HROffice Recruitment. 

Hoe stelt HROffice Recruitment privacy-gevoelige data veilig?

In de afgelopen jaren heeft HROffice diverse certificaten behaald op het gebied van privacy & security. Op basis hiervan kunnen wij u de garantie geven dat onze software op een zeer hoog beveiligingsniveau blijft.

SSL-certificaat

Een veelgebruikte beveiling is SSL, wat staat voor Secure Sockets Layer. SSL biedt een beveiligde laag tussen een server en internet browser om gegevens te beveiligen. Aan de ‘https://’ vermelding of het slotje in de adresbalk is te herkennen of een online omgeving een SSL beveiliging heeft. Op die manier kunnen met name login- en betalingsgegevens zoals wachtwoorden, creditcardnummers en persoonsgegevens veilig gebruikt worden.

OWASP

Het OWASP is een open source project rondom computerbeveiliging en vooral bekend door de top-10 van meest voorkomende kwetsbaarheden in websites. Wanneer een websitebeheerder rekening houdt met deze top 10 worden al veel problemen voorkomen. De maatregelen bestaan tenminste uit de maatregelen als benoemd in de OWASP top-10. Lees hier hoe HROffice OWASP top-10 in de praktijk brengt.

OWASP-Top 10 voor beveiliging van privacy-gevoelige data

Previder

Voor een optimale beveiliging tegen gevaren van buitenaf en het voorkomen van downtime werken wij samen met Previder. Hostingpartner Previder geeft de garantie om de beschikbaarheid, veiligheid en integriteit van data te garanderen. Alle gevoelige informatie – en in ons geval is dat veel – komt op dedicated servers te staan en alle minder kritische informatie op shared servers. Bekijk hier welke certificaten aan dit partnerschap verbonden zijn.

Thuiswinkel Zakelijk

HROffice Recruitment is een modulair recruitmentsysteem. Dit houdt in dat een basis applicatie gratis beschikbaar wordt gesteld en daarnaast diverse modules naar behoeften aan te schaffen zijn. Een aankoop die wordt gedaan in een webshop. Een veilige aanschaf tegen heledere voorwaarden volgens het Nederlands recht wordt gegarandeerd door het Thuiswinkel Zakelijk certificaat van Thuiswinkel.org. Het certificaat verzekert belangrijke zaken als veiligheid, duidelijke prijzen en zorgvuldige omgang met privacy. Lees hier wat het certificaat betekent voor HROffice.

Wilt u meer weten over de veiligheid van ons recruitmentsysteem?

Share This

Share This

Share this post with your friends!