HROffice, Hunkemöller en Cammio winnen de International Digital Communications Award

Samen met Hunkemöller en Cammio hebben wij 29 september in Berlijn de International Digital Communications Award in ontvangst genomen. De Hunkemöller case ‘Hire for attitude/train for skills’ is internationaal erkend met deze felbegeerde prijs in de categorie ‘Employer branding & Recruitment campaign’. De combinatie van een veelzijdig recruitmentsysteem en geautomatiseerde video-interviews liet onder andere Mars en ABB Switzerland met lege handen achter in het Kino International.

Tijdens het jaarlijkse congres van Werf& op 16 juni in Amersfoort viel de combinatie van een veelzijdig recruitmentsysteem en geautomatiseerde video-interviews ook al in de prijzen. Uit 50 inzendingen verkoos de vakjury toen unaniem HROffice, Cammio en Hunkemöller als winnaar in de categorie ‘Recruitment’.

Over de Hunkemöller case
Het werving- en selectiesproces voor Hunkemöllers ‘Hire for attitude/train for skills’ is een samenwerking tussen recruitmentsysteem HROffice Recruitment en het geautomatiseerde video-interview platform van Cammio. Door het gebruik van video wordt een groot aantal sollicitanten gescreend, zonder dat dit ten koste gaat aan de beleving van de kandidaten en de kwaliteit van de sollicitaties. Sterker nog; de kwaliteit van de kandidaten steeg.

Eén van de resultaten was een kleiner en beter gekwalificeerde groep kandidaten die voor een persoonlijk gesprek werden uitgenodigd. Met het vernieuwde proces werd 1 op de 28 kandidaten aangenomen. Van de kandidaten die na het eerste interview werden geselecteerd, werd 1 op de 5 aangenomen. Voorheen was dit resultaat 1 op de 150 en 1 op de 12 na het eerste interview. Tevens gaf 80% van de kandidaten aan zeer positief te zijn over deze manier van solliciteren.

‘Zorgen voor een geweldige ‘on brand’ ervaring voor de sollicitant en tegelijkertijd zorgen voor een efficiënt werving- en selectieproces. Dat is wat we samen met HROffice Recruitment en Cammio hebben gerealiseerd. We zijn erin geslaagd het beste van twee werelden in één proces te combineren’, aldus Suzanne Jansonius van Hunkemöller.

De gehele case is hier terug te lezen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Share This

Share This

Share this post with your friends!