Social media recruitment: uw doelgroep bevindt zich op social media, uw bedrijf ook?


Social media recruitment: uw doelgroep bevindt zich op social media, uw bedrijf ook?


Social media en recruitment zijn termen die elkaar in 2017 goed gevonden hebben. Al veel bedrijven maken dan ook gebruik van Twitter, Facebook en/of LinkedIn om potentiële kandidaten te bereiken. Het is een sterk middel om op een laagdrempelige manier in contact te komen met miljoenen mensen.

social media recruitment

Wat is social media recruitment?


Social media recruitment is het werven van kandidaten door media platformen als Facebook, Twitter en LinkedIn in te zetten. Bijvoorbeeld door het creëeren van exposure voor uw vacature. Om deze mogelijkheid te integreren in uw software biedt het HROffice recruitmentsysteem verschillende social media oplossingen.

Wat zijn de voordelen van social media recruitment?


Ondanks dat social media recruitment vele voordelen kent, kan het antwoord op deze vraag kort geformuleerd worden. Het belangrijkste voordeel is namelijk dat sociale werving helpt een relatie aan te gaan met de doelgroep. Niet alleen door vacature(s) onder de aandacht te brengen bij actief en latent werkzoekenden maar ook door interactie tot stand te brengen. Daarbij zorgen de integraties met HROffice ervoor dat u geen overbodige extra handelingen hoeft te maken om uw vacature(s) op diverse kanalen te publiceren.

Welke mogelijkheden biedt HROffice op het gebied van sociale werving?


Twitter integratie


Met de Twitter integratie van HROffice Recruitment kunt gemakkelijk uw Twitter volgers informeren over een nieuwe vacature. Alle vacatures die u in de recruitment omgeving opvoert plaatst u gemakkelijk en kosteloos op de tijdlijn van uw Twitter bedrijfspagina. Bespaar veel kostbare tijd, doordat u vacatures niet stuk voor stuk op ieder kanaal hoeft te posten en alle reacties centraal beheert worden in uw recruitment sofware.

LinkedIn integratie


Maakt u gebruik van LinkedIn Recruiter en/of heeft u slots gekocht voor het LinkedIn Jobs Network? Dan biedt HROffice de mogelijkheid om deze onderdelen aan uw HROffice Recruitment omgeving te koppelen. De API-gebaseerde integratie zorgt ervoor dat u LinkedIn kunt gebruiken voor opgevoerde vacatures, zonder dat u voor dubbele kosten komt te staan.

Facebook integratie


Met de Facebook integratie biedt HROffice Recruitment de mogelijkheid om uw vacature(s) op Facebook te vermelden onder een aparte tab, ook wel een Facebook carrièrepagina genoemd. Op deze pagina kunnen de Facebook volgers van uw bedrijfspagina overzichtelijk uw vacature(s) bekijken en direct solliciteren. HROffice Recruitment levert op maat gemaakte carrièrepagina’s, maar u kunt ook zelf eenvoudig een pagina inrichten met behulp van de Facebook app.

Social media recruitment campagne


Social media inzetten voor recruitment gaat in sommige gevallen verder dan vacatures plaatsen op uw bedrijfspagina en het verzamelen van zoveel mogelijk volgers. Het gaat om bereik. Hetgeen u kunt bewerkstelligen door te adverteren op social media. Zo komt uw vacature op de tijdlijn van uw doelgroep, ook als zij uw pagina niet volgen. Door een intensieve samenwerking met het HROffice moederbedrijf Adver-Online behoort een social media campagne tot de mogelijkheden. Een advertentie kan exact afgestemd worden op basis van diverse targeting opties.

Bent u benieuwd wat de integraties voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via 023 – 55 30 359 of info@hroffice.eu. Onze consultants helpen u graag op weg!

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published.


Comment


Name

Email

Url