Top 5: Maak optimaal gebruik van uw modulaire recruitmentsysteem door deze vijf functionaliteiten aan de software toe te voegen!

Hoe krijgt u controle over uw recruitmentproces? Een vraagstuk waar menig recruiter, HR manager of HR medewerker tegenaan loopt. Vacatures opstellen en kandidaten beheren & selecteren kan tenslotte veel tijd en geld kosten. Maar niet met een optimaal functionerend recruitmentsysteem.

Wat is een recruitmentsysteem? Een recruitmentsysteem, ook wel ATS genoemd, is een software applicatie om alle stappen van het recruitmentproces praktisch en snel te kunnen opzetten, uitvoeren en beheren. Aanbieders van recruitmentsystemen schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond en bieden organisaties daarmee de keuze uit een compleet of modulair recruitmentsysteem. HROffice Recruitment zweert bij het laatste, zodat organisaties zelf kunnen kiezen voor functionaliteiten die nodig zijn en welke niet.

Hoe werkt een modulair recruitmentsysteem?

HROffice Recruitment is in de basis een gratis recruitmentsysteem om onder andere vacatures te beheren en kandidaten te verwerken. Vervolgens kunt u uw recruitmentsysteem op ieder gewenst moment uitbreiden met diverse functionaliteiten, maar de mogelijkheden zijn zeer uitgebreid en wellicht heeft u niet alle modules nodig. Daarom bespreken wij hier de top 5 van functionaliteiten die uw recruitment software optimaal maken.

1.  Team beoordeling
Met de module ‘Team beoordeling’ kunt u een manager, teamleider of andere collega uitnodigen kandidaatprofielen te bekijken en feedback te geven. Als recruitment verantwoordelijke kunt u deze beoordelingen vervolgens gebruiken om de beste kandidaten te selecteren en uit te nodigen voor een kennismakingsgesprek. Zo komt u samen met uw collega(s) tot de beste kandidaat. Tenslotte werken zij uiteindelijk direct samen met deze nieuwe medewerker!

Hoe het werkt? U kunt collega(s) vanuit het systeem een uitnodiging sturen om kandidaten te beoordelen. Hij/zij ziet vervolgens in het dashboard de status van de uitstaande beoordelingen per vacature.

Wilt u ook collega’s betrekken bij het selecteren van kandidaten? Team beoordeling biedt vanuit het kandidaatsdossier zicht op alle gevraagde beoordelingen. Zo is voor iedereen duidelijk wie welke sollicitanten geschikt vindt en wie nog beoordeeld moet worden.

2. Vacatures beheren
Met de module ‘Vacatures beheren’ kunt u snel en gemakkelijk vacatures opmaken, beheren en plaatsen op uw intranet, website of social media kanalen. Vervolgens kunt u de vacature toekennen aan vacaturehouders en hergebruiken zodra deze opnieuw vacant is. Daarnaast kunt u het sollicitatieformulier uitbreiden met pre-selectie vragen. Dankzij gerichte vragen selecteert u direct geschikte kandidaten om een sollicitatiegesprek mee aan te gaan. Zo profiteert u van de volgende voordelen:

  • Per vacature bepaalt u of u een vragenlijst wilt inzetten.
  • Iedere vraag kunt u vervolgens een minimale score meegeven. Scoort een kandidaat onder deze score dan wordt hij/zij automatisch ingedeeld als ‘niet-geschikte’ kandidaat. U weet daardoor dat deze kandidaat niet geschikt is voor deze functie en hoeft zodoende enkel nog een afwijzing te sturen.
  • De antwoorden van een kandidaat worden automatisch opgeslagen in zijn/haar kandidaatsdossier.

Met behulp van pre-selectie vragen legt u een deel van het selectieproces bij de kandidaten zelf neer. Dit levert u een enorme tijdsbesparing op!

3. Talentpool
Soms ontvangt u zeer geschikte kandidaten, maar is er niet direct een passende baan beschikbaar. Met de module ‘Talentpool’ kunt u deze talenten bewaren, zodat u hen direct kunt benaderen als u een geschikte vacature heeft. Dit kan u veel tijd en geld besparen!

Met Talentpool communiceert u eenvoudig en snel met uw potentiële talenten. Plaats bijvoorbeeld regelmatig updates over ontwikkelingen binnen de organisatie en benader hen persoonlijk als er een nieuwe vacature vrijkomt. Zorg er natuurlijk wel voor dat uw talenpool up-to-date blijft!

Top 5 functionaliteiten: Talentpool

4. Rapportages
Overzicht, inzicht en analyse. Dat biedt de module ‘Rapportages’. Creëer inzicht in de resultaten van uw wervingsacties met behulp van diverse zelfgemaakte rapportages. Denk hierbij aan cost-per-hire en time-to-hire, maar ook het aantal hires en het resultaat van de kanalen die zijn ingezet. Door diverse activiteiten van het recruitmentproces te rapporteren, beschikt u over waardevolle cijfers om waar nodig bij te sturen. De rapportages zijn eenvoudig in Excel te downloaden en te delen. Rapportages biedt u de volgende mogelijkheden:

  • Onbeperkt rapporten maken, opslaan en hergebruiken.
  • Uw recruitmentproces inzichtelijk voor het management.
  • Tijdsbesparing door resultaten vast te leggen en rapporten periodiek te hergebruiken.

5. Interview planning
Interview planning kan een tijdrovende zaak zijn. Met de module ‘Interview planning’ nodigt u in een handomdraai zowel de kandidaat als collega’s uit voor een sollicitatiegesprek. U boekt daarmee niet alleen tijdswinst, maar bezorgt de kandidaat ook een optimale candidate experience.

Hoe het werkt? Op basis van de door u geselecteerde datum en tijd ontvangt de kandidaat een e-mail, waarna hij/zij online kan aangeven of dit voorstel schikt. Zo niet, dan kan de kandidaat eenvoudig een ander voorstel doen. Uiteraard ziet u alle afspraken overzichtelijk terug in uw agenda, zodat u niet per ongeluk een dubbele afspraak maakt.

Bent u klaar voor een optimaal werkende recruitment software? U schaft deze eenvoudig aan in de HR Appstore webshop. U vindt hier ook een volledig overzicht van alle beschikbare modules of kijk op onze website.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over bovenstaande of andere functionaliteiten? Wij vertellen u graag alles over de voordelen die HROffice Recruitment u te bieden heeft. Neem contact op met een van onze consultants via 023 – 55 30 359 of info@hroffice.eu.

Wilt u een uitgebreide rondleiding door het recruitmentsysteem?

Share This

Share This

Share this post with your friends!