Denkt u erover om recruitment software aan te schaffen? Waarom twijfelen als u van de volgende voordelen kunt profiteren!

In het in juni 2017 gepubliceerde rapport van TNO en het CBS over de dynamiek op de Nederlandse arbeidsmark benadrukte cijfers dat steeds minder Nederlanders een vaste baan hebben en het wisselen tussen werkgevers flink stijgt. Twee ontwikkelingen die er mede voor zorgen dat recruiters het steeds drukker krijgen. Maar hoe zorg je er als recruiter voor dat je de werkzaamheden nog wel aankunt? Een recruitmentsysteem kan hierbij helpen, doordat deze software u de volgende voordelen oplevert:

Verminderen van de administratieve last

Een van de meest voor de hand liggende voordelen is het efficiënter inrichten van uw recruitmentproces. Recruitment software vereenvoudigd de manier waarop u uw dagelijkse werkzaamheden kunt uitvoeren, waardoor het aantal administratieve handelingen afneemt.

Verlaging van recruitmentkosten

Als resultaat van het hiervoor genoemde voordeel, draagt het gebruik van een recruitmentsysteem ook bij aan het reduceren van kosten. Het recruitmentteam kan zich op andere taken focussen, waardoor minder mensen nodig zijn om het administratieve werk te doen.

Time to hire verkorten

Met behulp van een recruitmentsysteem kunt u het proces beter managen. Zo is het voor u direct inzichtelijk als en waar er vertraging ontstaat in het proces. Doordat u het recruitmentproces efficiënter kunt inrichten, bespaart u veel tijd bij onder andere het beheren van vacatures en het verwerken van sollicitanten.

Cost per hire verlagen

Het bijhouden en analyseren van data is een belangrijk onderdeel voor een effectieve recruitment afdeling. Recruitment software maakt data eenvoudig toegankelijk, houdt deze up-to-date en u kunt rapportages gemakkelijker delen. Aan de hand van data anaylse kunt u goed onderbouwde recruitment beslissingen maken. Daarnaast zorgt een kortere time to hire ook voor een verlaging van de cost per hire.

Quality of hire verbeteren

Om de kwaliteit van kandidaten te waarborgen kunt u gebruik maken van diverse innovatieve recruitment tools als video sollicitaties, e-assessments, een werken-bij website en recruitment marketing campagnes. De recruitment software van HROffice biedt u de mogelijkheid deze tools te integreren, zodat u uw quality of hire kunt verbeteren vanuit één systeem.

Optimaliseren van candidate experience

De overwegingen voor een recruitmentsysteem worden voor het grootste deel gemaakt door organisaties op basis van eigen wensen en behoeften. Goedwerkende recruitment software stelt juist de kandidaat centraal, waardoor ook potentiële kandidaten voordelen ervaren. Denk hierbij aan:

  • gebruiksvriendelijke sollicitatiemogelijkheid;
  • sneller én altijd feedback, vanwege (deels) geautomatiseerde reacties;
  • gelijkwaardige beoordeling door middel van screening, assessments, etc.;
  • altijd op de hoogte van carrièremogelijkheden door inschrijving in een jobalert.

Een optimale candidate experience draagt er aan bij om u als aantrekkelijke werkgever op de kaart te zetten. Dit is niet alleen positief voor het aantrekken van nieuw talent maar ook voor het behoud van huidige collega’s. Op deze manier kunt u dus een positief effect uitoefenen op het personeelsverloop. Zo verlaagde HROffice Recruitment (incl. Cammio Video Recruitment integratie) het personeelsverloop binnen Praxis van 29% naar 10%.

Benieuwd hoe wij deze voordelen naar de praktijk vertalen?

Onze cases beschrijven concreet wat wij voor onze klanten hebben betekend. Juist op zoek naar persoonlijk contact? Wij vertellen u graag alles over de voordelen die onze recruitment software u kan opleveren. Neem contact op via info@hroffice.eu of bel met één van onze consultants op 023 – 55 30 359.

Wilt u een uitgebreide rondleiding door het recruitmentsysteem?

Share This

Share This

Share this post with your friends!