E-assessments geven inzicht in de capaciteiten, motivatie en persoonlijkheid van de kandidaat

Home » Recruitmentsysteem » MatchQ e-assessments

Een goed cv, prachtige motivatie en uitstekend gesprek: de perfecte kandidaat of te mooi om waar te zijn? Bepaal met e-assessments of een kandidaat bij de baan past en de werkzaamheden aankan.

De betekenis van een e-assessment, ook wel online assessment genoemd, is een test waarmee inzicht wordt verkregen in de capaciteiten, motivatie en persoonlijkheid van een kandidaat. Als onderdeel in de sollicitatieprocedure beantwoordt de kandidaat online een aantal vragen. Makkelijk en snel voor de kandidaat, kwalitatieve resultaten voor u.

Bespaar tijd en geld

Een online assessment kan door meerdere kandidaten tegelijkertijd worden afgenomen. Zonder dat hier personeel voor vrij gemaakt hoeft te worden. Daarnaast zorgen assessments voor een betere quality of hire, zodat het verloop van werknemers reduceert.

Professionele rapportage

Het rapport toont de match met de vacature, het ontwikkelpotentieel van de kandidaat en geeft duidelijke voorbeelden voor interviewvragen voor een sollicitatiegesprek. De kandidaat ontvangt ook zijn/haar eigen resultaten.

Volledig geïntegreerd

De door MatchQ aangeboden e-assessments zijn volledig geïntegreerd in HROffice Recruitment. Zo kunt u binnengekomen sollicitanten direct testen. U kunt de vragen ook al aan het begin van de sollicitatieprocedure opnemen.

Efficiënter en in minder tijd de beste kandidaten vinden

Voorbeeld cv’s en sollicitatiebrieven zijn gemakkelijk op internet te vinden, waardoor sollicitanten steeds meer op elkaar lijken. Beperk het risico op een ‘slechte match’ en laat kandidaten eerst een online assessment doen voordat zij uitnodigt worden voor een gesprek. Het voordeel van online is dat een kandidaat de assessments op een voor hem/haar geschikt tijdstip en plaats kan uitvoeren. De verkregen informatie geeft op voorhand al veel inzicht in wat er van een kandidaat verwacht kan en mag worden.

E-assessments dragen bij aan meer succes in het recruitmentproces

MatchQ heeft e-assessments tools ontwikkelt die u, op basis van Big Data en algoritmes, onderdeel kunt maken van een sollicitatie. De e-assessment software helpt u aan de hand van verschillende toetsen en vragenlijsten bij het maken van de juiste keuze. U kunt bij kandidaten de gedragsindicatoren of niveau-indicatoren testen.

E-assessments die inzicht geven in de persoonlijkheid van de kandidaat.

NivoIndicator
De NivoIndicator is een capaciteitentest die het werk- en denkniveau van de kandidaat weergeeft, afgezet tegen normgroepen van vergelijkbaar opgeleiden.  De test is gebaseerd op analytisch en logisch redeneren met cijfermateriaal en verbaal begripsmateriaal. Het vaststellen van het niveau van een kandidaat is belangrijk om aan de eisen van de functie te voldoen.

GedragsIndicator
De GedragsIndicator geeft inzicht in hoe de persoonlijkheid van de kandidaat zich vertaalt naar zijn of haar gedrag op de werkvloer en hoe effectief de kandidaat de functie vervult. Hoe gedraagt iemand zich straks? En hoe draagt dat gedrag bij aan het gewenste resultaat? De GedragsIndicator bestaat uit twee typen assessments, namelijk het gedragsindicatoren
en commerciële gedragsindicatoren rapport. Aan de hand van stellingen wordt gemeten waar de kandidaat energie van krijgt.

E-assessments die het werk- en denkniveau van de kandidaat weergeven.

Hoe verloopt het proces van e-assessments in HROffice Recruitment?

U selecteert eerst welke e-assessments u aan uw kandidaten wilt voorleggen. Vervolgens ontvangen de binnengekomen sollicitanten automatisch de benodigde informatie om de verschillende onderdelen uit te kunnen voeren. Na afronding van het assessment ontvangt iedere kandidaat een e-mail met de resultaten van zijn/haar test(en). In uw HROffice Recruitment omgeving ontvangt u een melding dat het rapport in het kandidaatsdossier beschikbaar is. 

Benieuwd wat e-assessments voor u kunnen betekenen?

Share This