De beste kandidaten vinden, screenen en selecteren

Het managen van uw recruitment proces is nog nooit zo eenvoudig geweest. HROffice biedt u in een oogopslag een compleet overzicht van al uw vacatures en bijbehorende kandidaten. Allemaal vanuit één beveiligde online database. Toegang tot documenten, evaluaties en communicatie met kandidaten op één plek. Verstuur e-mails in bulk, plan interviews en creëer taken, zodat u nooit meer een goede kandidaat over het hoofd ziet.

Dashboard

Alle recruitment informatie overzichtelijk in één dashboard. U plaatst naar eigen wens informatie van de aangeschafte functionaliteiten op uw dashboard. Deze zijn verplaatsbaar op het dashboard, zodat u zelf het perfecte overzicht creëert. In het notificatiecentrum ontvangt u updates en taken van uw functionaliteiten via notificaties. Zo weet u precies hoeveel nieuwe updates en taken er zijn binnengekomen en kunt u meteen actie ondernemen.

Recruitment dashboard format

Vacatures beheren

Stel eenvoudig vacatures op en krijg zicht op het aantal ontvangen kandidaten. Lijkt er geen einde te komen aan al die sollicitatiebrieven en is een geschikte kandidaat nog ver te zoeken? Richt dan uw sollicitatieproces efficiënter in met preselectie vragen. Dankzij gerichte vragen selecteert u direct geschikte kandidaten om een sollicitatiegesprek mee aan te gaan. U profiteert van de volgende voordelen:

  • Per vacature bepaalt u of u een vragenlijst wilt inzetten.
  • U geeft iedere vraag een antwoordtype en score mee. Scoort een kandidaat onder een bepaalde totaalscore dan kunt u automatisch een afwijzingsmail laten versturen.
  • De antwoorden van een kandidaat worden automatisch opgeslagen in zijn/haar kandidaatdossier.
Team beoordeling

Team beoordeling

Laat binnengekomen kandidaten door een derde persoon beoordelen en/of vraag om feedback. U kunt vanuit het kandidatenoverzicht de te beoordelen kandidaat openen om hem/haar door te kunnen sturen naar collega’s. Zij ontvangen vervolgens per e-mail het betreffende kandidaatdossier, waarna zij het verzoek kunnen accepteren of weigeren. Beoordeel de kandidaat aan de hand van 1 tot en met 10 sterren, plaats opmerkingen en keur de kandidaat goed of wijs af.

Communicatiecentrum

Onderhoudt gemakkelijk contact met al uw kandidaten en collega’s vanuit één systeem. De e-mailgeschiedenis met een kandidaat bekijken? Alle verzonden en ontvangen e-mail worden automatisch opgeslagen in het kandidaatsdossier. Zodat u altijd een overzicht heeft van alle communicatie met uw kandidaten.

Communnicatie centrum
Planning gesprekken planning

Interview planning

Nodig gemakkelijk kandidaten uit voor een sollicitatiegesprek of interview. Op basis van de door u geselecteerde datum/tijd ontvangt de kandidaat een e-mail met het voorstel. De kandidaat kan vervolgens online aangeven of deze datum schikt en indien gewenst wijzigen. Heeft u graag enkele collega’s bij het gesprek? Voeg hen direct toe aan de uitnodiging. Om de kandidaat van meer informatie te voorzien kunt u ook het type interview en de routebeschrijving automatisch toevoegen. Het voordeel? De kalender toont u niet alleen een overzicht van al uw afspraken, maar ook de status van uw uitnodiging.

Talentpool

Sla kwalitatieve kandidaten op indien u op dit moment geen passende vacature beschikbaar heeft. Zodra u weer vacatures heeft openstaan kunt u hier gemakkelijk en snel invulling aan geven met kandidaten uit uw Talentpool. Vanuit het kandidatenoverzicht kunt u kandidaten (in bulk) toevoegen aan een groep. Het is ook mogelijk om meerdere Talentpools te onderhouden, zodat u deze op vacatureniveau kunt opbouwen. Verlies uw kwalitatieve kandidaten nooit meer uit het oog!

Talent pool opzetten

Mobiel solliciteren

Mobiel solliciteren is ontwikkeld om een vacature op mobiele apparaten zichtbaar te maken. Kandidaten zien bij de vacature een tweetal opties staan:

1. Via e-mail solliciteren
2. Via DropBox solliciteren

Als kandidaten solliciteren via e-mail ontvangen zij een e-mail met een link om hun cv te uploaden. Mobiel solliciteren via DropBox houdt in dat uw kandidaat bestanden kan toevoegen vanuit dit account.

organisatiestructuur beschrijven

Organisatiestructuur

Activeer een ongelimiteerd aantal vestigingen of afdelingen. Wilt u managers bij het recruitmentproces betrekken? Met de functionaliteit Organisatiestructuur richt u HROffice Recruitment decentraal in, zodat u verantwoordelijkheden in de lijn kunt neerleggen. Zonder dat u op het hoofdkantoor het overzicht verliest! U profiteert van de volgende voordelen:

  • Koppel managers eenvoudig aan relevante vacatures.
  • Maak managers verantwoordelijk voor de vacaturevervulling.
  • Rapporteer op zowel centraal als decentraal niveau.

Dynamische workflow

Geef per vacature schematisch weer welke weg een vacature moet doorlopen. Ontwerp zelf het proces, waarbij u de genomen stappen in kaart brengt; vanaf het moment dat een sollicitatie binnenkomt tot aan het afwijzen of aannemen van een kandidaat. Met andere woorden: uit welke stappen moet het proces bestaan en welke consequentie heeft het maken van een keuze voor de volgende stap? Neem alle twijfel weg met de dynamische workflow!

Dynamische workflow inrichten

Benieuwd wat deze functionaliteiten voor uw recruitment proces kunnen betekenen?

Share This