Kandidatenbinder: de e-mailmarketing tool van Hellodialog om talent te binden!

Home » Recruitmentsysteem » HelloDialog e-mailmarketing

E-mailmarketing is een veelgebruikte tool binnen marketing, maar ook op het gebied van recruitment kan e-mailmarketing veel betekenen. Maar wat is e-mailmarketing? Waarom zet je deze tool in? En nog belangrijker: waarom?

E-mailmarketing is een efficiënt middel om een specifieke groep kandidaten aan te spreken. Om dit vanuit uw recruitmentsysteem te bewerkstelligen, is HROffice Recruitment een samenwerking aangegaan met HelloDialog. Met als resultaat dat de e-mailsoftware van Hellodialog is omgezet naar een gebruiksvriendelijke digitale oplossing voorzien van de nieuwste technieken: Kandidatenbinder.

Wat kunt u met de Kandidatenbinder van Hellodialog?

Kandidatenbinder is de ideale software voor het opzetten en uitvoeren van effectieve e-mailmarketing. Feliciteer uw kandidaten automatisch op hun verjaardag, informeer hen op de door u gewenste tijden over ontwikkelingen binnen uw organisatie en stuur specifieke vacatures naar een gesegmenteerde groep kandidaten. Zo bouwt u aan zowel de relatie met uw talenten als aan uw werkgeversmerk.

Kandidatenbinder brengt u in beeld bij potentiële kandidaten

Kandidatenbinder geeft u de mogelijkheid om efficiënt en persoonlijk contact te onderhouden met uw netwerk van talenten. Een mailing is veelal opgebouwd uit kandidaten, waar u in een eerder stadium al contact mee heeft gehad. Met een e-mailcampagne blijft uw organisatie als werkgever in beeld. Laat duidelijk zien dat u als werkgever actief bent, zodat ook de passieve en niet-zoekende doelgroep u leert kennen.

Kandidatenbinder en HROffice Recruitment volledig geïntegreerd

Vanuit uw kandidatenoverzicht in HROffice Recruitment kunt u kandidaten toevoegen aan de e-mailmarketing software. Met behulp van labels kunt u kandidaten gemakkelijk terug vinden en (dynamische of statische) lijsten maken voor als u van plan bent grote groepen tegelijkertijd te mailen. Stuur bijvoorbeeld alle kandidaten die op een specifieke vacature gereageerd hebben een soortgelijke nieuwe vacature toe. Zo vergroot u de kans dat de vacature naar uw wens wordt ingevuld, aangezien u deze kandidaten al eerder heeft geselecteerd.

 • Dynamische lijst
  Een automatisch gevulde lijst met kandidaten die een specifiek label mee hebben gekregen. U hoeft de lijst niet meer te controleren.
 • Statische lijst
  Een lijst die handmatig bijgewerkt kan worden. Handig als u een bepaalde groep mensen wilt mailen.
Onderhoud contact met uw talenten met de e-mailmarketing tool van Kandidatenbinder
Integreer Kandidatenbinder in uw HROffice Recruitment omgeving

Verstuur creatieve, professionele en responsive mailings

Dankzij de geïntegreerde e-mailsoftware is het versturen van recruitment gerelateerde e-mails niet langer een tijdrovende klus. Met behulp van de drag-and-drop editor ontwerpt u snel en eenvoudig e-mailcampagnes of nieuwsbrieven. Bij activatie van Kandidatenbinder kunt u kiezen uit vier verschillende templates, die u vervolgens gemakkelijk kunt aanpassen naar uw eigen smaak en met uw eigen content. Kolommen, dividers, boxen, buttons, foto’s & video’s: het is allemaal mogelijk! Ook de styling van uw mailing is volledig aanpasbaar. Denk hierbij aan kleuren, lettertype, frames en afbeeldingen. Voor welk design u ook kiest, ze zijn allen uitstekend zichtbaar op desktop, tablet en mobiele telefoon.

Uw e-mailmarketing campagne volledig geoptimaliseerd

A/B-testing is een krachtig hulpmiddel om e-mailresultaten te optimaliseren. Zo kunt u uw mailings op twee onderwerpen of templates testen. Een voorbeeld: test bij 10% van de contacten onderwerp 1 en bij 10% onderwerp 2. Na een op voorhand ingesteld tijdsinterval wordt, op basis van het aantal geopende e-mails, gekeken welk onderwerp het best aanslaat. Vervolgens krijgt de overige 80% de e-mail met het best presterende onderwerp.

Meet het succes van uw e-mailmarketing campagne

Nadat u een mailing heeft verstuurd, kunt u onderstaande statistieken bekijken:

 • Verzonden – aantal verzonden e-mails
 • Geopend – aantal geopende e-mails
 • Niet geopend – aantal niet geopende e-mails
 • Soft bounces – aantal niet ontvangen e-mails omdat de mailbox vol zit of niet bereikbaar is door een technische reden
 • Hard bounces – aantal niet ontvangen e-mails omdat het e-mailadres niet meer bestaat of uw e-mail wordt gezien als spam
 • Apparaten – op welke device wordt uw e-mail geopend
 • Click through rate – bezoekerspercentage dat op een advertentie klikt
 • Heatmap – bezoekerspercentage dat op de vermelde urls in uw e-mail klikt.

TIP: Als u een Google Analytics account heeft kunt u tracking aanzetten. Zo kunt u in Google Analytics zien waar de websitebezoeken vandaan komen.

Waarom de Kandidatenbinder van Hellodialog integreren?

;

Selecteer uw doelgroep nauwkeurig op leeftijd, geslacht, woonplaats en beroepsvoorkeur.

;

Een volledig doorgemeten e-mailmarketing campagne, zodat u onder andere weet wie uw mailing opent en hoe vaak er wordt doorgeklikt naar uw vacatures.

;

Professionele communicatie uitingen geheel in uw eigen huisstijl voor herkenbaarheid en zichtbaarheid bij een groep potentiële kandidaten.

 

;

Een mailing geschikt voor alle devices, zodat u kandidaten via desktop, tablet en mobiele telefoon kunt bereiken. Ook voor als zij direct willen solliciteren!

Wilt u ook contact onderhouden met uw talenten?

Share This