Vermijd frauderend winkelpersoneel door kandidaten te screenen via Stichting FAD

U kunt van uw medewerkers op aan. Tenminste dat denkt u. Toch verpest een kleine groep fraudeurs uw gestelde vertrouwen en zadelen u daarmee met onnodig hoge kosten op. Stichting FAD stelt dat interne fraude winkeliers jaarlijks ongeveer € 190 miljoen per jaar kost. Daarnaast kan de werksfeer als gevolg van interne fraude verslechteren. Voorkom daarom interne fraude en zorg voor een veilig winkelklimaat!

Werknemers kunnen zich schuldig maken aan vergrijpen als diefstal en oplichting van de werkgever, verduistering in dienstbetrekking of valsheid in geschrifte ten koste van de onderneming. Daarom controleren steeds meer winkeliers of een sollicitant in het verleden op grond van fraude ontslagen is. Het Stichting FAD jaaronderzoek 2016 geeft aan dat 380.000 sollicitanten werden gescreend via het Register. Dit waren er in 2012 nog maar 114.000.

Herken potentiële fraudeurs met Stichting FAD

De stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD) is de onafhankelijke toezichthouder en beheerder van het waarschuwingsregister. Online detailhandelaren en winkeleigenaren kunnen het Register raadplegen. De kans dat een sollicitant als een potentiële fraudeur ontmaskert wordt is aanzienlijk, met 1.826 opgenomen fraudeurs in het waarschuwingsregister. In de sollicitatieprocedure wordt aangegeven dat betreffende organisatie aangesloten is bij Stichting FAD. Zo heeft het Waarschuwingsregister ook een preventieve werking.

Integreer Stichting FAD in uw HROffice Recruitment omgeving

Het wordt winkeldieven, die denken weer in een winkel aan de slag te kunnen, een stuk moeilijker gemaakt. De koppeling tussen de recruitment software van HROffice en het FAD register signaleert direct of de sollicitant bij zijn vorige baas gestolen heeft. Een enorme efficiëntieslag, doordat geautomatiseerd kan worden gescreend. Het is daarnaast mogelijk de sollicitatie on-hold te zetten tot het moment dat de security manager een definitieve controle en bevestiging heeft uitgevoerd. Sollicitanten die niets op hun kerfstok hebben staan hoeven niet te vrezen voor hun gegevens, zorgvuldigheid en privacy blijven namelijk gewaarborgd.

Om gebruik te maken van de FAD koppeling in HROffice Recruitment is een lidmaatschap van Stichting Fraude Aanpak Detailhandel nog.

Stichting FAD integratie in de praktijk

HROffice Recruitment heeft ervoor gezorgd dat Praxis vanuit hun eigen recruitment omgeving kandidaten automatisch kunnen screenen in het frauderegister. Zo werden de winkelmanager direct geholpen met de selectie en kregen zij de garantie dat nieuwe hires in het verleden geen fraude hebben gepleegd.

Kandidaten uit HROffice Recruitment screenen via Stichting FAD?

Share This