Voordelen van een online personeelsplanning


De voordelen van een online personeelsplanning


Een goede personeelsplanning zorgt ervoor dat je niet teveel of te weinig personeel aan het werk hebt. Als personeelsplanner houd je niet alleen rekening met de wensen en beschikbaarheid van je personeel, maar zorg je er dagelijks voor dat het noodzakelijke werk wordt verzet. Dit kan een tijdrovende uitdaging zijn, maar met de juiste software voor een online personeelsplanning wordt het plannen van je personeel niet alleen een stuk eenvoudiger, ook heb je vooraf inzicht in de kosten  bij een bepaalde personeelsinzet.


Van excellijstje naar online plantool


Veel organisaties doen de planning aan de hand van lijstjes in Excel. Niet alleen kost dit veel tijd, maar is het vaak ook onoverzichtelijk. Bij aanpassingen dienen medewerkers steeds opnieuw geïnformeerd te worden. Dit kan zorgen voor verwarring en ergernis bij de medewerkers, een online personeelsplanning kan deze ergernis wegnemen.


Werkrooster altijd en overal beschikbaar


Met de juiste software voor een online personeelsplanning heb je één leidend rooster, en kan de medewerker zijn rooster bekijken waar en wanneer hij wil. Met een online personeelsplanning worden automatisch roosterwijzigingen en -mutaties bijgehouden. Deze kun je met één druk op de knop communiceren naar de desbetreffende medewerkers middels PUSH berichten. Daarnaast beschikken diverse online plantools over een eigen app, waardoor een medewerker altijd het rooster kan bekijken op zowel smartphone, tablet als computer.


Afwezigheid inzichtelijk


Met de juiste software voor een online personeelsplanning heb je één leidend rooster, en kan de medewerker zijn rooster bekijken waar en wanneer hij wil. Met een online personeelsplanning worden automatisch roosterwijzigingen en -mutaties bijgehouden. Deze kun je met één druk op de knop communiceren naar de desbetreffende medewerkers middels PUSH berichten. Daarnaast beschikken diverse online plantools over een eigen app, waardoor een medewerker altijd gemakkelijk het rooster kan bekijken zowel op smartphone, tablet als computer.Integratie Arbeidstijdenwet in plantool


De Arbeidstijdenwet (ATW) bevat complexe regelgeving op het gebied van arbeids- en rusttijden. Door de complexiteit van de Arbeidstijdenwet is een fout in de planning snel gemaakt. De integratie van de Arbeidstijdenwet in de plantool is dan de ideale oplossing. Bijvoorbeeld: Wanneer een medewerker door een ATW-regel niet beschikbaar is, kan de planner inzien welke ATW-regel wordt overtreden. Daarnaast geeft de plantool suggesties om de specifieke planning voor de desbetreffende medewerker aan te passen zodat de planning wel ATW-proof wordt. Dat scheelt pas echt tijd!


Inplannen op vaardigheden


Binnen de plantool kun je vaak selecteren op vaardigheden. Zo geef je aan welke vaardigheden nodig zijn voor de openstaande taak. Vervolgens selecteert de plantool de medewerkers die hieraan voldoen en beschikbaar zijn, jij hoeft alleen nog maar de medewerker aan te klikken om in te plannen. Heb je vaker terugkerende personeelsroosters? Bespaar dan tijd met standaard roosters. Wil je een stukje planning uit handen geven, werk dan met Autoplan. Heb je een specifieke volgorde (op basis van verschillende criteria) in het maken van de planning, dan is AutoPlannen met Scenario's een handige optie.


Inzicht in loonkosten


Middels een plantool bereken je de overuren of toeslagen automatisch op basis van een CAO en koppel je de planning aan de tijdregistratieklokken. Door de tijdregistratie rechtstreeks te koppelen met jouw verlonings- en of personeelsinformatiesysteem bespaar je tijd en maak je minder fouten.


Wat voor jouw organisatie de juiste plantool is, is helemaal afhankelijk van jouw wensen. HROffice Workforce Management voorziet in alle bovenstaande voordelen voor een online personeelsplanning. Meer weten over de software van HROffice en haar plantools? Vergroot de effectiviteit van jouw personeelsplanning en vraag nu vrijblijvend informatie aan. 


Informatie aanvragenLEAVE A REPLY

Your email address will not be published.


Comment


Name

Email

Url