Planning

Plant u vaste medewerkers en flexkrachten met wisselende werkroosters en/of ploegdiensten? Gebruikt u nog Excel voor het maken van werkroosters? Het plannen en financieel afhandelen van personeel kan dan een tijdrovende zaak zijn. Dankzij de online planning software van HROffice Workforce Management, ook wel HROffice WFM, kunt u flex én vast personeel in één systeem managen en roosteren.

Planscherm

Het planscherm geeft een overzicht van alle geplaatste medewerkers die in een bepaalde week worden ingeroosterd. Hier worden de verschillende vacatures ingevoerd, naam van de ploeg en kostenplaats toegevoegd. Daarnaast worden vaardigheden toegekend aan de desbetreffende vacatures, zodat alleen medewerkers ingeroosterd kunnen worden die over deze specifieke vaardigheden beschikken. Ook kunt u via het planningsscherm de kopieerfunctie gebruiken om roosters te kopiëren naar de toekomstige week. Handig voor organisaties waar ploegendiensten voorkomen. Komt u een medewerker tekort in een bepaalde planning? Zet dan een aanvraag in gang bij een leverancier en de leverancier zoekt voor u een flexkracht die hiervoor het beste ingezet kan worden. 

Autoplan

Komen er bepaalde diensten herhaaldelijk terug? Dan kunt u deze gemakkelijk automatisch plannen in het roosteroverzicht met autoplan. Er kunnen hierbij zowel vacature filters (o.a. ploeg, dagen, vaardigheden) als medewerker filters (o.a. leverancier, vaardigheden, dienstverband) worden aangebracht. Heeft u per ongeluk een foutieve dienst ingepland? Deze diensten kunt u via autoplan uitplannen.

Beschikbaarheid

In het beschikbaarheidsoverzicht heeft u zicht op het rooster van de huidige week of komende weken met de beschikbaarheid van elke medewerker. Via het roosteroverzicht ziet u als planner meteen welke medewerker op een bepaalde (periode van een) dag kan werken of wie er juist niet beschikbaar is. Met balken in het rooster wordt de tijdsduur van de (on)beschikbaarheid aangegeven. Wanneer u met de muis over deze balken heengaat, ziet u een verduidelijking van de balk waarmee de standaard beschikbaarheid, extra beschikbaarheid, ziekte of verlof wordt aangegeven. Daarnaast kunt u gemakkelijk filters aanbrengen in het beschikbaarheidsoverzicht als week, dienstverband, medewerkersgroep, vaardigheid of op niveau.

Strategisch personeel plannen met capaciteitsplanning

Als planner wilt u ervoor zorgen dat u op het juiste moment de geschikte personen in huis heeft. Met de capaciteitsplanning wordt er een structuur opgebouwd waarbij in één oogopslag te zien is of er in de toekomstige planning over- of onderbezetting plaatsvindt als u niets onderneemt. Dit vindt plaats op basis van vaardigheden (die nodig zijn en die medewerkers dienen te bezitten) en de periode waarvoor u precies een capaciteitsplanning wilt maken.

Medewerkersoverzicht

Zodra de planning is opgesteld, worden medewerkers op de hoogte gesteld van hun werkroosters via SMS of app. Medewerkers en flexkrachten kunnen op deze manier gemakkelijk worden geattendeerd op nieuwe ontwikkelingen omtrent de planning. In een overzichtelijk medewerkersoverzicht keuren medewerkers en flexkrachten hun werkroosters goed of af, geven verlof of ziekte door en kunnen zij werkurenbriefjes eenvoudig inzien via de webportal of de app.

Voordelen van HROffice Workforce Management

;

Productivity as a Service

;

Vast én flex in 1 personeelssysteem

;

Eenvoudig en gebruiksvriendelijke SaaS oplossing

;

Up-to-date planning en inzichtelijk voor alle partijen

;

Gemiddelde tijdwinst van 40% tot 50% door middel van een up-to- date planning, gekoppelde tijdregistratieklokken en een correcte urenregistratie

;

Planning op basis van kwaliteit medewerkers

;

Efficiënte urenverwerking

;

Overzichtelijke verlof-en verzuimregistratie

;

Talloze integratiemogelijkheden. Koppelingen mogelijk met tijdsregistratie klokken, ERP systemen, toegangscontrolesystemen, HROffice Recruitment, HROffice Contracts en de HR Appstore.

;

Wet- en regelgeving proof. Te koppelen aan CAO en/of op maat gemaakte arbeidsovereenkomsten.

;

Uitgebreide rapportage mogelijkheden

Ontdek ook de andere HROffice Workforce Management features

Benieuwd wat Workforce Management voor uw organisatie kan betekenen?

Share This