Workforce Management

Dé alles-in-één oplossing voor effectieve personeelsplanning

Krijg grip op de volledige personeelsplanning inclusief de kosten van de flexibele schil.

Door jarenlange ervaring met het verwerken van uitzenduren weet HROffice Workforce Management als geen ander flexkrachten correct en efficiënt in te plannen en af te handelen. HROffice Workforce Management plant, helpt met tijdregistratie, berekent de gewerkte (over)uren en voorziet in de verloning van uw werknemers en flexkrachten. Dankzij Total Workforce Management kunt u vaste en flexkrachten in één systeem managen en plannen. Bespaar tijd en kosten en krijg meer inzicht op uw organisatie.

Total Workforce Management maakt uw personeelsplanning efficiënter en eenvoudiger. 

Het proces dat HROffice ondersteunt

HROffice Workforce Management ondersteunt het proces van het beheren van medewerkerspools tot het aanleveren van gecontroleerde urendata aan een verloonpakket. Daarnaast worden ook de factuurbedragen die terugkomen op de facturen van de leveranciers berekend.

Voordelen op een rij

;

Gebruiksvriendelijk.

;

Zowel uw organisatie als leveranciers, vaste en flexkrachten werken vanuit één gezamenlijk systeem. 

;

De planning is altijd up-to-date en inzichtelijk voor alle partijen.

;

Grote fout-reductie doordat alle administratieve handelingen geautomatiseerd zijn en de opdrachtgever vooraf akkoord geeft op de tarieven en gewerkte uren.

;

Zowel u als de leveranciers kunnen pro-actief reageren op vaste en flexkrachten die te laat of afwezig zijn.

;

100% web-based, SaaS oplossing: uw organisatie hoeft niets te installeren, beheren en onderhouden.

;

HROffice Workforce Management plant op basis van 3 criteria: beschikbaarheid, vaardigheid, locatie.

;

Te koppelen aan CAO en/of arbeidsovereenkomsten (op maat).

;

Uitgebreide rapportage mogelijkheden.

;

Mogelijkheid tot koppelen aan tijdregistratie klokken.

;

Ziekte- en verlofregistratie.

;

Ontwikkeling o.b.v. scrum: geniet altijd van de laatste ontwikkelingen.

;

Automatisch inplannen.

;

Planning is te kopiëren.

;

Aan- en afwezigheidsregistratie.

;

Koppeling met uw ERP is mogelijk.

;

U weet van te voren wat uw personeelskosten worden, voor vast én flex.

Dit kan HROffice Workforce Management voor u betekenen

Medewerkers

HROffice Workforce Management faciliteert de (flex)krachten optimaal. Beschikbaarheid opgeven, roosters ontvangen en heldere signalen bij wijzigingen. Naast basisgegevens die gebruikt worden om met de (flex)krachten te communiceren, bewaren en gebruiken we ook informatie over vaardigheden, diploma’s, contracten en vakantiedagen.

Plannen

HROffice Workforce Management helpt de planner(s) optimaal bij het maken van de planning. De functie waarmee automatisch gepland kan worden, weet welke (flex)krachten beschikbaar zijn, bij de functie passen en houdt rekening met vaardigheden, diploma’s, beschikbaarheid, ziekte en verlof. Dit bespaart u veel tijd.

Urenregistratie

Via HROffice Workforce Management worden gewerkte uren geregistreerd, gefiatteerd en inzichtelijk gemaakt via rapportages. Het kan gekoppeld worden met vrijwel alle tijdklokken en berekent op basis van CAO- of verloningsregels automatisch overuren of toeslagen. Dit scheelt tijd en voorkomt kostbare fouten.

Verloning

De informatie die bij de urenregistratie berekend wordt, fungeert als basis voor de verloning van de (flex)krachten. Deze data wordt
automatisch doorgezet naar uw eigen verloonomgeving binnen de applicatie Nmbrs, waarbij op basis van single sign-on ingelogd wordt. Vanuit Nmbrs worden de loonstroken uitgedraaid en kunnen (flex)krachten zelf hun loonstroken downloaden.

Rapporteren

HROffice Workforce Management verzamelt gewerkte uren en stelt gedetailleerde rapportages op. Op deze manier wordt inzichtelijk
wat de planning van de afgelopen week heeft gekost, waardoor er steeds efficiënter gepland kan worden. Ook kunnen teamleiders de
(flex)krachten beoordelen, waardoor er inzicht ontstaat in de kwaliteiten en het talent.

Hoe ziet het Total Workforce Management proces eruit?

“Eerst was het maken en communiceren van de planning naar de medewerkers mijn full-time taak, nu doe ik deze volledige taak er bij in ongeveer 6 uur per week.”

Erik ten Driel, Planner H&M

“Elke week ontvang ik per SMS mijn rooster en met een reactie op die SMS kan ik heel gemakkelijk bevestigen dat ik mijn rooster gelezen heb!”

Mona Kunst, Medewerker

Verschillende organisaties gingen u voor…

 

Benieuwd wat Workforce Management voor uw organisatie kan betekenen?

Vraag een demo aan
Share This